Hur pratar man om alkohol? Ska man sitta vaken och vänta tills tonåringen kommer hem på natten, eller kan man lita på att hon eller han gör som planerat? Vad bör man tänka på när det är dags för föräldrafri fest? För föräldrar kan frågorna vara många när det kommer till alkohol och ungdomar. Därför ger IQ ut Tonårsparlören varje år. Den har i dagarna skickats ut till alla vårdnadshavare till barn som fyller 14 år under året.

Tonårsparlören innehåller fakta, argument och tips framtagna tillsammans med terapeuter, läkare och forskare. Syftet är att underlätta samtal mellan föräldrar och deras tonåringar och boken är aktuell under hela tonårstiden.

Har du inte fått tonårsparlören finns allt innehåll, och mycket mer, på IQ:s hemsida.

Du kan också ladda ner Tonårsparlören som pdf här.

Vi har samlat en del andra bra resurser för dig om alkohol här på Föräldrawebben. Läs mer under rubriken ”Tobak, alkohol och droger”.