För ett tag sedan släppte Netflix den koreanska dramaserien Squid game som innehåller brutala våldsscener med massor blod, våld och avrättningar. Serien handlar om personer med stora ekonomiska skulder som leker barnlekar för att vinna pengar – med livet som insats. En efter en dödas de deltagare som förlorar. Dessa ”barnlekar” utspelar sig numera på skolgårdar runt om i Sverige.

Serien har en 16-årsgräns och är extremt olämplig att ses av yngre barn (knappast lämplig för någon. Föräldrawebbens anm.). Serien förekommer även på Tik Tok. Föräldrawebben råder dig att:

  • Se serien själv så du vet vad den handlar om och vilka scener som utspelar sig.
  • Har barnet sett serien så låt barnet berätta vad de sett och hur de upplever det. Kanske har barnet ”tvingats” att se Squid game pga grupptryck? Prata om hur man kan säga nej om hen handlar i fler liknande situationer.
  • Har barnet inte sett serien så tala om att det är 16-årsgräns och förklara varför. Berätta om varför du som förälder tycker det är olämpligt och hur du själv upplever innehållet.

Foto: Netflix