Välkommen till Folkets hus i Valdemarsvik för att lyssna på Maria Dufva – kriminologen och författaren som specialiserat sig på barns och ungas nätvanor.

Maria Dufva.  Foto: Gustav Kaiser

Idag har i princip alla barn på mellanstadiet en smartphone och redan vid tvåårs ålder håller många barn en mobiltelefon eller läsplatta i handen för första gången. Många barn umgås på internet via chattar, spel och sociala medier. Ändå frågar vi oftast hur deras skoldag varit, istället för hur det är ”på nätet”!

Så hur pratar vi med våra barn om deras liv på nätet? Vad gör och tittar de på under timmarna på nätet? Vilka faror finns det, och hur hjälper vi dem att hitta rätt och hantera olika situationer de hamnar i? Det och mycket annat kommer Maria prata om på denna kvällsföreläsning. Samma dag föreläser Maria Dufva för alla elever i årskurs 2-9 på kommunens skolor och vi kommer få en inblick i hur det mottogs av barnen.

Kvällsföreläsningen riktar sig till kommunens vuxna invånare. I första hand till dig som har barn i din närhet eller som arbetar med barn och/eller familjer.

När: klockan 17.30-19.00 den 24 november
Plats:
Biosalongen, Folkets hus i Valdemarsvik.
Kostnad: Gratis. Vi bjuder på kaffe och frukt
Anmälan och frågor till:
foraldrawebben@valdemarsvik.se (obs, begränsat antal platser)

Evenemanget arrangeras av Valdemarsviks preventionsgrupp med representanter från förskola, skola, elevhälsa, fritid samt individ- och familjeomsorg.

Om Maria Dufva
Maria Dufva är författare, kriminolog och föreläsare. Hennes föreläsningar fokuserar på vad barn och ungdomar möter på nätet, i sociala medier och i spel. Hon har även skrivit flera böcker om ämnet, bland annat ”Mitt barn på nätet” och ”Värsta bästa nätet”.

Maria kommer att sälja sina böcker efter föreläsningen. Besök Marias hemsida för mer information om Maria och hennes böcker.